Urządzenia i Akcesoria
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
450 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
700 g wody
-
80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grilowanej, w oleju, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
408.5 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
398.8 kJ /
95.3 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze pora (200-400 g)
25 min
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1 godz.
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 min
Zupa krem z białej fasoli i dyni (dla dzieci)
35 min
Purée z batatów (dla dzieci)
1 godz.
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min