
Urządzenia i Akcesoria
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki450 g
-
wody700 g
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy80 - 100 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ - ¾ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
95.3 kcal /
398.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
408.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35 min
Sok z marchewki (od 6. miesiąca życia)
10 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 min
Purée z batatów (dla dzieci)
1 godz.
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min