Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 700 g wody
-
80 - 100
g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy
lub 80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grilowanej, w oleju, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka) - 30 g masła pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 398.8 kJ / 95.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 408.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1h 40min
Gotowanie na parze ananasa (200-450 g)
15 Min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 Min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 Min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1u. 30min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 Std.
Crème pâtissière
2 Std. 35 Min
Tarta serowa z cydrem
1 Std.
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 Min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 Min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Purée z kalafiora i selera
40 Min