
Urządzenia i Akcesoria
Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
450 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
700 g wody
-
80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
95.3 kcal /
398.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
408.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska