Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej

Purée z marchewki i pieczonej papryki konserwowej

3.9 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    450 g
  • wody
    700 g
  • czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, z octu, odsączonej z zalewy
    80 - 100 g
    80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grilowanej, w oleju, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ - ¾ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 95.3 kcal / 398.8 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 408.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...