Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)

Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)

4.7 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 - 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście
  • 2 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 g jagnięciny, mielonej podzielonej na kawałki
    500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 40 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • mąka pszenna do obtoczenia klopsików
  • olej do smażenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 733.2 mg
Białko 22.9 g
Kalorie 2008.4 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 37.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...