
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
-
500
g jagnięciny, mielonej, podzielonej na kawałki
lub 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g bułki tartej
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- mąka pszenna, do obtoczenia klopsików
- 2 - 3 łyżki oleju, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1164 kJ / 277 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Pâte de fruits
2 Std. 20 Min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
1 godz. 25 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1h 15min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min