
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 2 - 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście
- 2 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek
-
500
g jagnięciny, mielonej podzielonej na kawałki
lub 500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki - 40 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- mąka pszenna do obtoczenia klopsików
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 480 kcal / 2008.4 kJ
- Białko
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Sód
- 733.2 mg