
Urządzenia i Akcesoria
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
mięty, świeżej tylko liście2 - 4 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 - 4 gałązki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
jagnięciny, mielonej podzielonej na kawałki500 g
-
bułki tartej40 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
mąka pszenna do obtoczenia klopsików
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480 kcal /
2008.4 kJ
Białko
22.9 g
Tłuszcz
37.3 g
Węglowodany
12.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
733.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos cytrynowy
20 min
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
1 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1 godz. 35 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Groszek po francusku
55 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety z wołowiny i kiełbasy wieprzowej
45 min