Urządzenia i Akcesoria
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
2 - 4 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
2 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki500 g jagnięciny, mielonej podzielonej na kawałki
-
40 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
mąka pszenna do obtoczenia klopsików
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
733.2 mg
Białko
22.9 g
Kalorie
2008.4 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
37.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
12.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min