Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
TM6 TM5

Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)

4.5 (15 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 - 4 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
  • 2 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 g jagnięciny, mielonej, podzielonej na kawałki
    lub 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 40 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • mąka pszenna, do obtoczenia klopsików
  • olej, do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2008.4 kJ / 480 kcal
Białko
22.9 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcz
37.3 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Błonnik
1.9 g
Sód
733.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy