
Urządzenia i Akcesoria
Minestrone z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej na kawałki45 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki65 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
masła20 g
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki130 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki45 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki180 g
-
podudzi z kurczaka, ze skórą (ok. 2 szt.)220 g
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
cząbru, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
112 kcal /
471 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
2.8 g