Urządzenia i Akcesoria
Minestrone z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
45 g pora tylko białej części, pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
65 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g masła
-
130 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
45 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
180 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
220 g podudzi z kurczaka, ze skórą (ok. 2 szt.)
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki cząbru, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
471 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Zupa minestrone
45 min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Kartoflanka
55 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min