Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami

Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami

4.2 315 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • kolendry, świeżej
    5 g
  • ząbki czosnku
    2
  • zielonej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • batatów pokrojonych w 3 cm kostkę
    400 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    150 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
    650 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
    240 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 397.8 kcal / 1664.5 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 362.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...