
Urządzenia i Akcesoria
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cielęciny pokrojonej w 1 cm plastry500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki300 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
wody70 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia eskalopek15 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374 kcal /
1566 kJ
Białko
29.3 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwica po toskańsku
45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min