
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina w czerwonym winie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
wołowiny na gulasz, np. antrykotu, pokrojonej w 3 cm kostkę700 g
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
-
goździki3
-
czerwonego wina, wytrawnego500 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki20 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
ząbek czosnku1
-
rozmarynu, świeżego tylko liście5 g
-
oleju30 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1-2 cm kostkę100 g
-
pomidorów świeżych, bez skóry, pokrojonych na kawałki100 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej40 g
-
masła miękkiego40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
673.5 kcal /
2817.9 kJ
Białko
42.4 g
Tłuszcz
37.7 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
1178.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska