Urządzenia i Akcesoria
Wołowina w czerwonym winie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
700 g wołowiny na gulasz, np. antrykotu, pokrojonej w 3 cm kostkę
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
3 goździki
-
500 g czerwonego wina, wytrawnego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30 g oleju
-
100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1-2 cm kostkę
-
100 g pomidorów świeżych, bez skóry, pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
40 g mąki pszennej
-
40 g masła miękkiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1178.3 mg
Białko
42.4 g
Kalorie
2817.9 kJ /
673.5 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
19.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10min
Curry z wołowiną
45min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Wołowina z pieczarkami
30min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min