Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 liść laurowy, suszony
-
800 g wołowiny gulaszowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego
-
50 g wody
-
700 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na 1,5 cm kawałki
-
80 g mleka
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
50 g
Kalorie
3267.7 kJ /
781 kcal
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min