
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 liść laurowy, suszony
-
800 g wołowiny gulaszowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego
-
50 g wody
-
700 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na 1,5 cm kawałki
-
80 g mleka
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
781 kcal /
3267.7 kJ
Białko
50 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min