Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
TM5 TM6

Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką

3.9 (257 ocen)

Składniki

  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 800 g wołowiny gulaszowej, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 50 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 50 g wody
  • 700 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • 300 g marchewki, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
  • 80 g mleka
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3267.7 kJ / 781 kcal
Białko
50 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
42 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy