Zupa brukselkowo-serowa

Zupa brukselkowo-serowa

4.4 387 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 g brukselki świeżej
    350 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 235 kcal / 984 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...