
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
-
350
g brukselki świeżej
lub 350 g brukselki mrożonej, uprzednio rozmrożonej - 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 235 kcal / 984 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Błonnik
- 5.6 g