Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
-
350
g brukselki, świeżej
lub 350 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej - 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 984 kJ / 235 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chowder z kukurydzą
45 Min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min
Zupa krem ze szpinaku
40 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa cebulowa
1h
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z ziemniaków
40 Min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Kartoflanka
55min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 Min