Zupa brukselkowo-serowa

Zupa brukselkowo-serowa

4.4 382 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • brukselki świeżej
    350 g
    350 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 235 kcal / 984 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...