Urządzenia i Akcesoria
Zupa brukselkowo-serowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
350 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej350 g brukselki świeżej
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
984 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min