Zupa brukselkowo-serowa
TM5 TM6

Zupa brukselkowo-serowa

4.4 (316 ocen)

Składniki

  • 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 g brukselki, świeżej
    lub 350 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
984 kJ / 235 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
13.8 g
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy