Tagliatelle z duszonymi grzybami
TM6 TM5

Tagliatelle z duszonymi grzybami

4.3 (349 ocen)

Składniki

  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1½ łyżki
  • 100 g borowików, świeżych, pokrojonych w plastry
    lub 30 g borowików, suszonych, namoczonych 20 min w ciepłej wodzie, odsączonych
  • 100 g pieczarek, pokrojonych na kawałki
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1200 g wody
  • 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1687.6 kJ / 403.4 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
58.5 g
Tłuszcz
13.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
3 g
Sód
749.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy