
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z duszonymi grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1½ łyżki
-
100 g borowików, świeżych pokrojonych w plastry
-
100 g pieczarek pokrojonych na kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1200 g wody
-
300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403.4 kcal /
1687.6 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
58.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
749.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Risotto z kurkami
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min