Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1½ łyżki
-
100
g borowików, świeżych, pokrojonych w plastry
lub 30 g borowików, suszonych, namoczonych 20 min w ciepłej wodzie, odsączonych - 100 g pieczarek, pokrojonych na kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1200 g wody
- 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1687.6 kJ / 403.4 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 749.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z grzybami bez alergenów
1h 20 min
Lasagne z grzybami
2 Std. 20 Min
Risotto z borowikami
35 Min
Nadziewane warzywa
1h 20 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 Min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2h 10min
Grzyby z czosnkiem
20min
Kaszotto z grzybami
40min
Risotto z kurkami
35 Min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 Min