
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 30 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
- 800 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 200 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
- 300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1 cm kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 202 kcal / 847 kJ
- Białko
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.5 g