Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
30 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1 cm kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.5 g
Kalorie
847 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
19.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Zupa z kurczaka
30 min
Zupa à la pizza
50 min