
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti400 g
-
woda do gotowania makaronu
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1 ½ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
cebuli szalotki30 - 35 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju30 g
-
mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego, podzielonego na kawałki400 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej2 - 3 szczypty
-
cukru1 łyżeczka
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych (np. bazylii, oregano, estragonu, majeranku)2 łyżki
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
liści szpinaku, świeżych pokrojonych na kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
709 kcal /
2966 kJ
Białko
45 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
96 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1249 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska