Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 10 - 15 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 20 g białego wina, wytrawnego
- 800 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 4 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 480 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1357 kJ / 324 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Pilaw z porem i indykiem
30min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8h 35 min
Schab z kiszoną kapustą
50min