Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami

4.3 7 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

Łosoś w migdałowej panierce
  • 300 g fileta z łososia, świeżego bez skóry i ości, pokrojonego na 2 kawałki (ok. 150 g każdy)
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 10 g migdałów, blanszowanych
  • 25 g chleba, lekko czerstwego białego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g musztardy Dijon
  • 10 g miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ łyżeczki soli
Cytrynowe tagliatelle ze szparagami
  • 600 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ¼ łyżeczki soli
  • 150 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 130 g zielonych szparagów pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 łyżkę oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 48.6 g
Kalorie 3518.6 kJ / 841 kcal
Tłuszcz 40.6 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...