Salada de beringela e lentilhas

5.0 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 doses

Składniki

  • beringela cortada em cubos (1-2 cm aprox.)
    380 g
  • cebola roxa cortada em lâminas
    80 g
  • pimento vermelho cortado em cubos (1-2 cm aprox.)
    100 g
  • piripíri
    1 pitada de
    1 pitada de flocos de malagueta seca
  • sal
    1 c. chá de
  • mel
    2 c. chá de
  • mistura de ervas aromáticas frescas
    1 ramo
  • dente de alho
    1
  • mostarda de Dijon
    1 c. chá de
  • vinagre de framboesa
    20 g
    20 g vinagre balsâmico branco
  • azeite mais q.b. p/ untar
    25 g
  • água fria
    20 g
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • lentilhas cozidas escorridas
    240 g
  • passas de uva
    1 - 2 c. sopa de
  • queijo halloumi esfarelado
    200 g
  • Folhas de hortelã q.b. p/ polvilhar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 28.1 g
Kalorie 3614.4 kJ / 863.9 kcal
Tłuszcz 59.8 g
Błonnik 18.7 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...