Salmão thai com puré de edamame

Salmão thai com puré de edamame

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 doses

Składniki

  • alho
    4 dentes de
  • gengibre
    15 g
  • molho de soja
    120 g
  • mel
    80 g
  • vinagre de arroz
    40 g
  • molho sriracha
    40 g
  • lombos de salmão (125 g cada unid. aprox.)
    4
  • água
    2300 g
  • sumo de limão
    30 g
    1 c. chá de ácido ascórbico em pó
  • edamame congelado
    400 g
  • ervilhas congeladas
    100 g
  • pasta de wasabi
    20 g
  • natas
    40 g
  • manteiga
    30 g
  • óleo de sésamo
    20 g
  • Coentros picados q.b. p/ guarnecer
  • malaguetas picadas p/ guarnecer
    1 - 2
  • limas cortadas em cunhas p/ guarnecer
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 683.2 kcal / 2858.4 kJ
Białko 46.1 g
Tłuszcz 40.1 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 2040.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...