Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 200 g bulgur
- 80 g chalota
- 10 folhas de hortelã
- 50 g azeite
- 1 limão (raspa e sumo)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g miolo de noz partido grosseiramente
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- 150 g tomate maduro, cortado em cubos
- 240 g requeijão esfarelado grosseiramente
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1399.7 kJ / 334.5 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 516.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Favas no forno
1u.
Salada de cuscuz com beringela
30min
Tabule com bulgur
30min
Buddha bowl com tempeh e molho de amendoim
1u.
Frango satay com abóbora, brócolos e espelta
50min
Salada quente de couve kale, feijão-branco, noz e bagas de goji
40min
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30min
Cuscuz de caldo-verde
20min
Curgete à bolonhesa
35min
Salada de quinoa com feijão-preto
20min
Cuscuz mediterrânico
10min
Salada de bulgur, feijão e atum
45 min