Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 2 dentes de alho
- 500 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g água
- 50 - 100 g mistura de sobras de legumes (talos e cascas lavadas) (ver dica)
- 300 g batata-doce cortada em pedaços
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 100 g tomate em pedaços
- 5 g gengibre (opcional)
- 200 g leite de coco
- Coentros picados q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1307.2 kJ / 312.4 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 952.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzo com abóbora e pimento
35 min
Tikka masala de couve-flor
30 min
Almôndegas de cogumelos shitake com molho de miso e tahini
1h 20min
Muffins de milho e cheddar sem glutén
45 min
Korma de couve-flor
2 Std. 20 Min
Tofu e couve-flor com sésamo
45 min
Beringela em molho de coco e amendoim com arroz basmati
30 min
Cozido de tofu
30 min
Bucatini de beterraba e feta
25 min
Chili com seitan
25 min
Rolo vegetariano
1h 50 min
Caril Massaman de beringela vegan
50 min