Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Gulasz wieprzowy z owocami morza
1 godz. 10 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Bento z pandami
1 godz.
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min