Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min