Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Wrapy tikka masala
40 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min