Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
450 - 500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
60 g oleju
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g octu ryżowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1341.9 kJ /
320.7 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6, TM7)
30 min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Soczewicówka
50 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min