Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)450 - 500 g
-
ząbki czosnku3
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oleju60 g
-
sosu sojowego, light30 g
-
octu ryżowego15 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
320.7 kcal /
1341.9 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
566.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
40 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6)
30 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Leczo z kurczakiem
30 min