Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik arbuzowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcja
Składniki
-
100 g arbuza bez pestek, pokrojonego na kawałki
-
50 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g truskawek, świeżych
-
2 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 liście mięty, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
-
65 g sera feta pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.1 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1575.8 kJ /
376.6 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Truskawkowy sos winegret
5 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik ogórkowy
15 min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 min
Smoothie z gruszką i sałatą
10 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min