Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik arbuzowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcja
Składniki
-
100 g arbuza bez pestek, pokrojonego na kawałki
-
50 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g truskawek, świeżych
-
2 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 liście mięty, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
-
65 g sera feta pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.1 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1575.8 kJ /
376.6 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 godz. 30 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Lemoniada brazylijska
10 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Kokosowy koktajl z twarogiem
10 min