Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik arbuzowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcja
Składniki
-
100 g arbuza bez pestek, pokrojonego na kawałki
-
50 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g truskawek, świeżych
-
2 liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 liście mięty, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
-
65 g sera feta pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.1 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1575.8 kJ /
376.6 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Masło matcha
5 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min