Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g arbuza, bez pestek, pokrojonego na kawałki
-
50
g truskawek, świeżych
lub 50 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 2 liście bazylii, świeże, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 2 liście mięty, świeże, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
- 65 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1575.8 kJ / 376.6 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 615.1 mg
Alternatywne przepisy
Tofucznica
30p
Omlet z fetą i szpinakiem
15 Min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1h
Węgierska zupa grzybowa
45p
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13h 40 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3óra
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45p
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
20 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30p
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30p