
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik arbuzowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcja
Składniki
-
arbuza bez pestek, pokrojonego na kawałki100 g
-
truskawek, świeżych50 g
-
liście bazylii, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji2
-
liście mięty, świeże plus dodatkowa ilość do dekoracji2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu3 łyżki
-
sera feta pokrojonego na kawałki65 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.6 kcal /
1575.8 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
30.9 g
Węglowodany
16.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
615.1 mg