Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
TM6

Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)

4.5 (57 ocen)

Składniki

  • 200 g kapusty pekińskiej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 100 g marchewki, z odciętymi końcówkami
  • 2 - 4 ogórki (ok. 400 g), obranych lub nieobranych, z odciętymi końcówkami
  • 10 g liści kolendry, świeżych
  • ½ - 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 20 g sosu sojowego
  • 10 g oleju sezamowego
    lub 10 g oleju
  • 10 g sosu rybnego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ziarna sezamu, białego uprażone, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
349 kJ / 83.4 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
13.9 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
2.6 g
Sód
331.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy