Urządzenia i Akcesoria
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 - 4 ogórki (ok. 400 g), obranych lub nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g oleju10 g oleju sezamowego
-
10 g sosu rybnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
ziarna sezamu, białego uprażone, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
331.1 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
349 kJ /
83.4 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Orientalna surówka z kapusty (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Surówka rainbow slaw (TM6, TM7)
15 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 godz.
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6, TM7)
10 min
Zupa miso, sałatka z makaronem azjatyckim; Muffinki matcha (bez laktozy)
1 godz. 45 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min