Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
1 awokado dojrzałe (ok.170 g), pokrojone na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g migdałów, siekanych10 g orzeszków piniowych
-
15 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
605.3 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1726 kJ /
412.5 kcal
Tłuszcz
39.5 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
16.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Zimowa czekolada do picia
10 min