Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado

3.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja

Składniki

  • 1 awokado dojrzałe (ok.170 g), pokrojone na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 10 g orzeszków piniowych
    10 g migdałów, siekanych
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g makaronu shirataki (konjac) (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 605.3 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1726 kJ / 412.5 kcal
Tłuszcz 39.5 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...