
Urządzenia i Akcesoria
Serowo-warzywny spód do pizzy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki90 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)40 g
-
jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)40 g
-
cukinii nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)40 g
-
ząbek czosnku1
-
jajka, rozmiar L2
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
323.6 kcal /
1354 kJ
Białko
25.1 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
10.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
875.9 mg