Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- 90 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
-
30
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 40 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)
- 40 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)
- 40 g cukinii, nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)
- 1 ząbek czosnku
- 2 jajka, rozmiar L
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1354 kJ / 323.6 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 875.9 mg
Alternatywne przepisy
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 Std.
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 Min
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 Min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6)
50 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 Min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 Min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 Std.
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h