Serowo-warzywny spód do pizzy

Serowo-warzywny spód do pizzy

4.4 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
    90 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)
    40 g
  • jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)
    40 g
  • cukinii nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • jajka, rozmiar L
    2
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 323.6 kcal / 1354 kJ
Białko 25.1 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 10.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 875.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...