![Serowo-warzywny spód do pizzy Serowo-warzywny spód do pizzy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0ab4a223-7b5d-4865-95ff-589e1f3d6019/Derivates/3c8dbaa1-979b-4f38-a430-60a2c4b2dd07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- 90 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
-
30
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 40 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)
- 40 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)
- 40 g cukinii, nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)
- 1 ząbek czosnku
- 2 jajka, rozmiar L
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1354 kJ / 323.6 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 875.9 mg
Alternatywne przepisy
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3h
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb)
1u. 10min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1u. 10min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 Min
Pizza na spodzie z batatów
1ч. 5 мин.
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1u. 10min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Serniczek na zimno z truskawkami
2h 15min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30min