Serowo-warzywny spód do pizzy

Serowo-warzywny spód do pizzy

4.4 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • 90 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)
  • 40 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)
  • 40 g cukinii nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka, rozmiar L
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 323.6 kcal / 1354 kJ
Białko 25.1 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 10.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 875.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...