Urządzenia i Akcesoria
Serowo-warzywny spód do pizzy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
90 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wariant)
-
40 g jarmużu pokrojonego na kawałki, bez twardych części (patrz wariant)
-
40 g cukinii nieobranej, bez gniazd nasiennych (patrz wariant)
-
1 ząbek czosnku
-
2 jajka, rozmiar L
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
875.9 mg
Białko
25.1 g
Kalorie
1354 kJ /
323.6 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min