Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 4 plastry boczku parzonego, wędzonego
  • 800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g orzeszków piniowych
    10 g migdałów, w płatkach
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g liści bazylii, świeżych
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 4 jajka
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 370.6 kcal / 1550.6 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 7.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 429.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...