Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
4 plastry boczku parzonego, wędzonego
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g migdałów, w płatkach10 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
40 g oliwy z oliwek
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
429.9 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
1550.6 kJ /
370.6 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min