Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
4 plastry boczku parzonego, wędzonego
-
800 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
40 g oliwy z oliwek
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.6 kcal /
1550.6 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
429.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min