Urządzenia i Akcesoria
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g białych pieczarek, świeżych
-
20 g siemienia lnianego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g wody
-
2 jajka
-
5 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczka oliwy z oliwek
-
5 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół (ok. 100 g)
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 60 g)
-
koperek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
669 mg
Białko
26.2 g
Kalorie
2021.2 kJ /
483.1 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 min
Zielony omlet na białkach
35 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
45 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min