![Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0) Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/837b45874d5a093e5c0879891119b06e/Derivates/8d3c9b511884047909e9c630947ee91caf7f87ec.jpg)
Wersje kompatybilne
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oliwy z oliwek
- ¼ - ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ¼ łyżeczki papryki, mielonej
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g marchewek, nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
- 1100 g wody
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- liście tymianku, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 607 kJ / 145.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 293.7 mg
Alternatywne przepisy
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 Min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 Min
Bezalkoholowy grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 Min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1h 5min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25min
Rumienienie szparagów
20 Min
Napar jabłkowy
40 Min
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min