Urządzenia i Akcesoria
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
-
1100 g wody
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
liście tymianku, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
293.7 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
607 kJ /
145.1 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Sałatka ryżowa z warzywami i szynką; Deser z mascaropne i winogronami
50 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Surówka rainbow slaw (TM6, TM7)
15 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6, TM7)
45 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Kalafior z purée z groszku
40 min