
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek30 g
-
czosnku, granulowanego¼ - ½ łyżeczki
-
papryki, mielonej¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki800 g
-
wody1100 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
liście tymianku, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
145.1 kcal /
607 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
19.3 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
293.7 mg