
Wersje kompatybilne
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oliwy z oliwek
- ¼ - ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ¼ łyżeczki papryki, mielonej
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
- 1100 g wody
- liście mięty, świeże do dekoracji
- liście tymianku, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 145.1 kcal / 607 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Sód
- 293.7 mg