Urządzenia i Akcesoria
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki papryki, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
-
1100 g wody
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
liście tymianku, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
293.7 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
607 kJ /
145.1 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2 godz. 15 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Gotowanie na parze rabarbaru (500-800 g)
25 min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Papryka po włosku
40 min
Kalafior z purée z groszku
40 min