Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)

Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.8 72 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¼ - ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki papryki, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
  • 1100 g wody
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • liście tymianku, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 293.7 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 607 kJ / 145.1 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...