Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)

Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.8 67 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    30 g
  • czosnku, granulowanego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • papryki, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
    800 g
  • wody
    1100 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • liście tymianku, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 145.1 kcal / 607 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 293.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...