
Urządzenia i Akcesoria
Dip z zielonymi oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
480 g
Składniki
-
zielonych oliwek, bez pestek (patrz wariant)180 g
-
soku z cytryny1 ½ łyżeczki
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki120 g
-
jogurtu greckiego120 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
cebuli suszonej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
271.6 kcal /
1136.3 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
26.7 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
685.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Słodki sos chili
40 min
Przyprawa za'atar
5 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Twarożek ziołowy
10 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min