Urządzenia i Akcesoria
Dip z zielonymi oliwkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
480 g
Składniki
-
180 g zielonych oliwek, bez pestek (patrz wariant)
-
1 ½ łyżeczki soku z cytryny
-
120 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
120 g jogurtu greckiego
-
60 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
685.2 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1136.3 kJ /
271.6 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Przyprawa za'atar
5 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Sos duński
15 min
Kremowy dip z fety
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta marchewkowa
15 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Pasta śródziemnomorska
15 min