
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
1000 g wody
-
10 g oleju
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 ząbki czosnku
-
8 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (ok. 60 g, olej zachować)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
87.7 kcal /
367 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
113.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Pasta marchewkowa
15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min