
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera koziego miękkiego, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych posiekanych
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
300 g czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g musztardy
-
25 g octu balsamicznego
-
15 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
1 łyżka syropu klonowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta czosnku, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.8 kcal /
1522.1 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
550.6 mg