Wersje kompatybilne
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g sera koziego, miękkiego, pokrojonego w 2 cm kostkę
lub 150 g sera feta, pokrojonego w 2 cm kostkę - 30 g orzechów włoskich, łuskanych, posiekanych
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
- 300 g czerwonych buraków, podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g oliwy z oliwek
- 15 g musztardy
- 25 g octu balsamicznego
- 15 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
- 1 łyżka syropu klonowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta czosnku, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1522.1 kJ / 363.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 550.6 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 Min
Fettucine z grzybami
40 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Wrapy z serem halloumi
40 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 Min