Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
½ łyżeczki cukru
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 szczypty soli
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
517.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
411.4 kJ /
98.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka klocki
1 godz. 40 min
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 godz. 30 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min