Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
½ łyżeczki cukru
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 szczypty soli
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
517.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
411.4 kJ /
98.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min