Urządzenia i Akcesoria
Risotto z grzybami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 0,5 pęczka)
-
15 g cebuli, przekrojonej na pół15 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
130 g borowików, suszonych, uprzednio namoczonych w wodzie (ok. 30 min, waga początkowa ok. 50 g) i odsączonych130 g borowików, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, pokrojonych na kawałki
-
180 g ryżu do risotto np. arborio
-
50 g białego wina wytrawnego
-
450 g wody gorącej
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1185 mg
Białko
13 g
Kalorie
2259 kJ /
540 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z borowikami
35 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z parmezanem
30 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z krewetkami
45 min