
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
batatów pokrojonych na 3 cm kawałki350 g
-
cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki130 g
-
cebuli przekrojonej na pół90 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 15 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176 kcal /
736 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
22.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 Min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa z batatów z pastą curry
25 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 Min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 Min