
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 130 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 90 g cebuli, przekrojonej na pół
-
10 - 15
g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
lub 1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego -
30
g oliwy z oliwek
lub 30 g masła - 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 736 kJ / 176 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 Min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa z batatów z pastą curry
25min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min