Zupa krem z batatów i marchewek

Zupa krem z batatów i marchewek

4.5 947 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm kawałki
    10 - 15 g
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 - 100 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • batatów pokrojonych na kawałki
    400 g
  • marchewki pokrojonych na kawałki
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    850 - 900 g
  • mleczka kokosowego
    150 g
  • sosu rybnego (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    10 - 15 g
  • soli
    ¾ łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • migdałów, w płatkach uprażonych na patelni, do posypania
    6 łyżek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230 kcal / 966 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...