Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego na 2 mm kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 80 - 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 400 g marchewki, pokrojonych na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 850 - 900 g wody
- 150 g mleczka kokosowego
- 1 łyżka sosu rybnego (opcjonalnie)
- 10 - 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- ¾ łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 6 łyżek migdałów, w płatkach, uprażonych na patelni, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 966 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z batatów z pastą curry
25 Min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 Min