
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z batatów i marchewek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm kawałki10 - 15 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 - 100 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
batatów pokrojonych na kawałki400 g
-
marchewki pokrojonych na kawałki400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody850 - 900 g
-
mleczka kokosowego150 g
-
sosu rybnego (opcjonalnie)1 łyżka
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
soli¾ łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach uprażonych na patelni, do posypania6 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230 kcal /
966 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska