Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z batatów i marchewek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 2 mm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
80 - 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g batatów pokrojonych na kawałki
-
400 g marchewki pokrojonych na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
850 - 900 g wody
-
150 g mleczka kokosowego
-
1 łyżka sosu rybnego (opcjonalnie)
-
10 - 15 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
6 łyżek migdałów, w płatkach uprażonych na patelni, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
966 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min