
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z kurkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 - 250 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
250 g ryżu do risotto, np. arborio
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
560 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża świeża, posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.4 kcal /
1759.1 kJ
Białko
12.6 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
57.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1 godz. 20 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min