Urządzenia i Akcesoria
Risotto z kurkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 - 250 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
250 g ryżu do risotto, np. arborio
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
560 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża świeża, posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.6 g
Kalorie
1759.1 kJ /
420.4 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
57.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z parmezanem
30 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto z borowikami
35 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min