Risotto z kurkami

Risotto z kurkami

4.2 651 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • kurek, świeżych oczyszczonych
    200 - 250 g
  • ryżu do risotto, np. arborio
    250 g
  • białego wina, wytrawnego
    80 g
  • wody
    560 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża świeża, posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420.4 kcal / 1759.1 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 57.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...