Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 560 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, świeża, posiekana, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1759.1 kJ / 420.4 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinii
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z borowikami
35 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Risotto z krewetkami
45 min