Chili con carne

Chili con carne

4.2 948 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 400 g mięsa wołowego pokrojnego w 2-3 cm kostkę, lekko zmrożonego
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili, świeże z gniazdami nasiennymi, pokrojone na kawałki
  • 160 - 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka czerwonej papryczki chili, suszonej mielonej
  • 250 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 200 - 220 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 - 220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 241 kcal / 1010 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 22.3 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...