Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców

Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców

4.0 1.6K ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Dip z nerkowców
  • orzechów nerkowca niesolonych
    120 g
  • wody
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • curry, mielonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • szczypiorku, świeżego drobnego pokrojonego
    2 łyżki
Placki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
    150 g
  • batatów pokrojonych na 4 cm kawałki
    350 g
  • bułki tartej
    70 g
  • skrobi kukurydzianej
    50 g
  • jajka
    3
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 514 kcal / 2152 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...