Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Dip z nerkowców
-
120 g orzechów nerkowca niesolonych
-
100 g wody
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego drobnego pokrojonego
Placki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
-
350 g batatów pokrojonych na 4 cm kawałki
-
70 g bułki tartej
-
50 g skrobi kukurydzianej
-
3 jajka
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
2152 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.6 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1 godz. 10 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Placki cukiniowo-ziemniaczane
1 godz.