Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
TM6 TM5

Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców

4.1 (1.6K ocen)

Składniki

Dip z nerkowców

  • 120 g orzechów nerkowca, niesolonych
  • 100 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobnego pokrojonego

Placki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g cukinii, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 350 g batatów, pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 70 g bułki tartej
  • 50 g skrobi kukurydzianej
  • 3 jajka
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2152 kJ / 514 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy