Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze po azjatycku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
400 g filetów z łososia, świeżych bez skóry, przekrojonych na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g papryczki chili, świeżej z gniazdami nasiennymi
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g sosu sojowego jasnego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
500 g wody
-
200 g różyczek brokułu
-
ziarna sezamu, białego do posypania brokuła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
706 mg
Białko
45 g
Kalorie
1976 kJ /
472 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min