
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z krewetek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
ząbki czosnku plus 1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry, do grzanek1 - 2
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół70 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 - 10 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych (średniej wielkości)420 - 450 g
-
batatów pokrojonych w 0,5-1 cm plastry150 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
sosu sojowego1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
pudru z grzybów (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
masła klarowanego1 - 2 łyżki
-
kromki chleba np. tostowego, pokrojone w 1,5 cm kostkę4
-
serka kremowego śmietankowego50 - 60 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego10 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
556.5 kcal /
2328.3 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
33.1 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
20.7 g
Sód
942.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Zupa z krewetkami i makaronem (dla dzieci)
25 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min