
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Placki ze spiralizowanych batatów
-
batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)600 - 700 g
-
jajka roztrzepane2
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
skrobi kukurydzianej2 łyżki
-
oleju do smażenia2 - 3 łyżki
Burgery z indyka
-
liści szpinaku baby, świeżych40 g
-
ząbek czosnku1
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy80 g
-
liści kolendry, świeżych5 g
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki400 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia
-
guacamole (patrz wskazówka)8 łyżek
-
sera cheddar4 plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
431.3 kcal /
1804.4 kJ
Białko
36.1 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
958.1 mg