Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)

Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)

4.5 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Placki ze spiralizowanych batatów
  • batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    600 - 700 g
  • jajka roztrzepane
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • skrobi kukurydzianej
    2 łyżki
    2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • oleju do smażenia
    2 - 3 łyżki
Burgery z indyka
  • liści szpinaku baby, świeżych
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    80 g
  • liści kolendry, świeżych
    5 g
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
    400 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • olej ilość do smażenia
  • guacamole (patrz wskazówka)
    8 łyżek
  • sera cheddar
    4 plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 431.3 kcal / 1804.4 kJ
Białko 36.1 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 958.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...