Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
TM6 TM5

Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)

4.8 (13 ocen)

Składniki

Placki ze spiralizowanych batatów

  • 600 - 700 g batatów, podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 2 jajka, roztrzepane
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
    lub 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 - 3 łyżki oleju, do smażenia

Burgery z indyka

  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
  • 5 g liści kolendry, świeżych
  • 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej, ilość do smażenia
  • 8 łyżek guacamole (patrz wskazówka)
  • 4 plastry sera cheddar

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1804.4 kJ / 431.3 kcal
Białko
36.1 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
25.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
5.8 g
Sód
958.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy