Urządzenia i Akcesoria
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Placki ze spiralizowanych batatów
-
600 - 700 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka roztrzepane
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki skrobi ziemniaczanej2 łyżki skrobi kukurydzianej
-
2 - 3 łyżki oleju do smażenia
Burgery z indyka
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
-
8 łyżek guacamole (patrz wskazówka)
-
4 plastry sera cheddar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
958.1 mg
Białko
36.1 g
Kalorie
1804.4 kJ /
431.3 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 godz. 50 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 godz.
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min