
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Placki ze spiralizowanych batatów
-
batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)600 - 700 g
-
jajka roztrzepane2
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
skrobi kukurydzianej2 łyżki
-
oleju do smażenia2 - 3 łyżki
Burgery z indyka
-
liści szpinaku baby, świeżych40 g
-
ząbek czosnku1
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy80 g
-
liści kolendry, świeżych5 g
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki400 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia
-
guacamole (patrz wskazówka)8 łyżek
-
sera cheddar4 plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
431.3 kcal /
1804.4 kJ
Białko
36.1 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
958.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 godz. 50 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6)
1 godz.
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1 godz. 10 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.