
Urządzenia i Akcesoria
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
80 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
120 - 150 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
400 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych
-
40 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 pomidor śliwkowy (80-90 g), w całości, mieszczący się do szerokiej części podajnika
-
3 ząbki czosnku
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
-
500 g wody
-
4 filety z morszczuka świeże lub mrożone, uprzednio rozmrożone (po ok. 100-125 g, patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353.1 kcal /
1477.1 kJ
Białko
25.3 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
667.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6)
35 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6)
1 godz. 10 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1 godz.
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min