Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
TM6

Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)

4.5 (8 ocen)

Składniki

  • 80 g czerwonej cebuli, przekrojonej pionowo na pół
  • 120 - 150 g cukinii, z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
  • 400 g ziemniaków, młodych, nieobranych, dokładnie umytych
  • 40 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 pomidor śliwkowy (80-90 g), w całości, mieszczący się do szerokiej części podajnika
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g liści kolendry, świeżych
  • skórka otarta z 1 limonki, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
  • 500 g wody
  • 4 filety z morszczuka, świeże lub mrożone, uprzednio rozmrożone (po ok. 100-125 g, patrz wariant)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1477.1 kJ / 353.1 kcal
Białko
25.3 g
Węglowodany
23.4 g
Tłuszcz
17.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
3.5 g
Sód
667.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy