Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem

4.7 91 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 3 - 4 gałązki koperku, świeżego tylko liście
  • 150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 50 g oleju
  • 15 g białego octu winnego
  • 10 g musztardy
  • 10 g miodu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 700 g ziemniaków małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
  • 4 jajka w temp. pokojowej, dokładnie umyte
  • 250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
  • 10 g cukru
  • 200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 1 opakowanie wędzonego łososia w plastrach, pokrojonego na kawałki (ok. 150 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 833.6 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 1878.6 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 43.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...