
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście3 - 4 gałązki
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu150 g
-
oleju50 g
-
białego octu winnego15 g
-
musztardy10 g
-
miodu10 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych700 g
-
jajka w temp. pokojowej, dokładnie umyte4
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 3 cm kawałki250 g
-
ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry1
-
cukru10 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki200 g
-
wędzonego łososia w plastrach, pokrojonego na kawałki (ok. 150 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1878.6 kJ
Białko
19.7 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
833.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 godz. 10 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1 godz.
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min