Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem

4.7 82 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    3 - 4 gałązki
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    150 g
  • oleju
    50 g
  • białego octu winnego
    15 g
  • musztardy
    10 g
  • miodu
    10 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wody
    500 g
  • ziemniaków małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
    700 g
  • jajka w temp. pokojowej, dokładnie umyte
    4
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych ukośnie na 3 cm kawałki
    250 g
  • ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
    1
  • cukru
    10 g
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
    200 g
  • wędzonego łososia w plastrach, pokrojonego na kawałki (ok. 150 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 449 kcal / 1878.6 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 43.5 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 833.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...