Urządzenia i Akcesoria
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
Składniki
Placki ze spiralizowanych batatów
-
600 - 700 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka roztrzepane
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki skrobi ziemniaczanej2 łyżki skrobi kukurydzianej
-
2 - 3 łyżki oleju do smażenia
Burgery z indyka
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
-
8 łyżek guacamole (patrz wskazówka)
-
4 plastry sera cheddar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
4 godz. 30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min