
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków kirby z odciętymi końcówkami180 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
ząbki czosnku2
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej lub grillowanej, odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki360 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
białego octu winnego60 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
miodu1 łyżeczka
-
sałaty rzymskiej mini, z odciętą twardą częścią, przekrojonej na pół180 - 210 g
-
wody950 g
-
czarnych oliwek, bez pestek120 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej200 - 240 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół120 g
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry½ - 1
-
sera feta pokruszonego (200-240 g)1 opakowanie
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.8 kcal /
1940.4 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
31.7 g
Węglowodany
31.7 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
1632.4 mg