Urządzenia i Akcesoria
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g wody mineralnej, gazowanej
-
100 g mleka
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli, przekrojonej na pół50 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
70 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g wody
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
2 szczypty cukru
-
2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
250 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
25 g orzechów laskowych uprzednio uprażonych
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sos balsamiczny do skropienia
-
300 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g sera ricotta w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2101 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
3022.9 kJ /
722.5 kcal
Tłuszcz
41.7 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1h 15min
Naleśniki z mięsnym farszem
1h
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1h 20min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1h 25min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1h 35min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1h 30min
Lasagne dyniowa
1h 45min
Lasagne z warzywami
1h 25min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1h 45min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1h 10min
Naleśniki z warzywami i serem
1h 15min