Urządzenia i Akcesoria
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
Składniki
-
100 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g wody mineralnej, gazowanej
-
100 g mleka
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
50 g cebuli, przekrojonej na pół50 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
70 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 g wody
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
2 szczypty cukru
-
2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
250 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
25 g orzechów laskowych uprzednio uprażonych
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sos balsamiczny do skropienia
-
300 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g sera ricotta w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 godz. 15 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Tarta ratatouille (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min