
Urządzenia i Akcesoria
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 sztuk
Składniki
Orzechowy majonez
-
oleju arachidowego250 g
-
jajko o temp. pokojowej (patrz wskazówka)1
-
musztardy2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
Hot-dogi
-
cebuli przekrojonej na pół30 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych70 g
-
kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
miąższu mango, świeżego pokrojonego w 5 mm kostkę250 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego15 g
-
słodkiego sosu chili20 g
-
sosu rybnego1 łyżeczka
-
sosu sojowego1 łyżka
-
sól1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane2
-
parówek o wysokiej zwartości mięsa6
-
bułek do hot-dogów (patrz wskazówka)6
-
liście szpinaku baby, świeże do podania
-
kiełki fasoli mung, świeże do dekoracji
-
ryż preparowany (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
566 kcal /
2366 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
1416 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska