Nachos zapiekane z warzywami i serem

Nachos zapiekane z warzywami i serem

4.4 59 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    60 - 100 g
Nachos
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    100 g
  • mąki kukurydzianej
    100 g
  • wody
    80 g
  • oleju
    40 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • przyprawy kuchni meksykańskiej
    2 łyżki
Zapiekane warzywa
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 - 20 g
  • cebula (80-100 g), przekrojona na pół
    1
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • papryk, różnokolorowych (np. czerwonej i żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski 0,5 x 3 cm
    230 - 250 g
  • chili, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
    1 łyżeczka przyprawy kuchni meksykańskiej
  • pomidorów dojrzałych, pokrojonych na 2 cm kawałki
    200 g
    200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • kukurydzy, konserwowej (1 puszka), odsączonej z zalewy
    285 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
    250 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 368.1 kcal / 1540 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 49.9 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 623.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...