Urządzenia i Akcesoria
Nachos zapiekane z warzywami i serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
60 - 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
Nachos
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g mąki kukurydzianej
-
80 g wody
-
40 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżki przyprawy kuchni meksykańskiej
Zapiekane warzywa
-
10 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 cebula (80-100 g), przekrojona na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
230 - 250 g papryk, różnokolorowych (np. czerwonej i żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski 0,5 x 3 cm
-
1 łyżeczka przyprawy kuchni meksykańskiej½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki200 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
285 g kukurydzy, konserwowej (1 puszka), odsączonej z zalewy
-
250 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
623.5 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
1540 kJ /
368.1 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
49.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Tarta porowo-serowa
1 godz. 25 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min