Pesto-topped salmon with quinoa and steamed veg

Pesto-topped salmon with quinoa and steamed veg

3.9 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • skinless salmon fillets (150-180 g each - see Tips)
    4
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • fresh rosemary (approx. 8 cm long)
    2 sprigs
  • fresh thyme (approx. 8 cm long)
    2 sprigs
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • water
    1200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • quinoa
    220 g
  • seasonal vegetables (eg broccoli, asparagus, broccolini)
    500 g
  • basil pesto to serve
    100 g
  • lemon wedges, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 405.7 mg
Białko 43.4 g
Kalorie 3130.3 kJ / 748.2 kcal
Tłuszcz 41.4 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 48.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...