
Wersje kompatybilne
Pesto-topped salmon with quinoa and steamed veg
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 skinless salmon fillets (150-180 g each - see Tips)
- sea salt to taste
- ground black pepper to taste
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 8 cm long)
- 2 sprigs fresh thyme (approx. 8 cm long)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1200 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 220 g quinoa
- 500 g seasonal vegetables (eg broccoli, asparagus, broccolini)
- 100 g basil pesto to serve
- lemon wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 748.2 kcal / 3130.3 kJ
- Białko
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Sód
- 405.7 mg