Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)

Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)

4.8 130 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese (optional)
    40 g
  • mixed fresh herbs of choice
    3 sprigs
  • cauliflower cut into florets
    170 g
  • eggs
    2
  • tapioca starch
    40 g
  • dried chives
    1 tbsp
  • sea salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ½ tsp
  • oil to fry
    4 tbsp
  • fresh mushrooms sliced
    100 g
  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • cherry tomatoes halved
    10
  • avocado flesh only
    ½
  • Greek-style natural yoghurt to serve (optional)
  • fresh chives chopped to garnish (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 687 kcal / 2885.5 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 23.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 991.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...