Mexican corn salad

Mexican corn salad

4.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • water
    1000 g
  • sea salt plus an extra 2 pinches
    1 tsp
  • black rice well rinsed and drained
    150 g
  • corn cobs kernels removed (approx. 500 g)
    4 - 5
  • jalapeño chilli trimmed
    1
  • fresh coriander leaves only, plus extra to serve
    4 sprigs
  • spring onions/green onions trimmed and cut into pieces
    3
  • mayonnaise (see Tip)
    50 g
  • sour cream
    50 g
  • lime zest and juice
    1
  • ground black pepper
    2 pinches
  • feta cheese crumbled
    60 g
  • fresh long red chilli trimmed, sliced to serve (optional)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 276.4 kcal / 1156.6 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 521.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...