Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 tsp sea salt, plus an extra 2 pinches
- 150 g black rice, well rinsed and drained
- 4 - 5 corn cobs, kernels removed (approx. 500 g)
- 1 jalapeño chilli, trimmed
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to serve
- 3 spring onions/green onions, trimmed and cut into pieces
- 50 g mayonnaise (see Tip)
- 50 g sour cream
- 1 lime, zest and juice
- 2 pinches ground black pepper
- 60 g feta cheese, crumbled
- 1 fresh long red chilli, trimmed, sliced to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1156.6 kJ / 276.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 521.3 mg
Alternatywne przepisy
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1hod. 40min
Raw snickers slice
55 min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55 min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Warm satay bowl
1h 10min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
1hod.
Mini herb and garlic pull apart bread
1h 35min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 λεπτ.
Ginger slice
1h 35min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min