Urządzenia i Akcesoria
Patatas bravas with chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 portions
Składniki
-
olive oil1 tbsp
-
red onion60 g
-
garlic cloves2
-
fresh red chilli deseeded if preferred and cut into halves½ - 1
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
ground smoked paprika1 pinch
-
canned chopped tomatoes400 g
-
sea salt to taste¼ - ½ tsp
-
potatoes (small), peeled and cut pieces (2-3 cm)800 - 850 g
-
chorizo (approx. 500 g), thinly sliced3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
567.8 mg
Białko
11 g
Kalorie
828 kJ /
197 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow cooked Mexican beef
1 godz. 30 min
Ginger Sparkler
40 min
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Cosmopolitan
5 min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30 min
Cranberry Vodka Zombie Brains
5 min
Chilorio shredded pork with lime-pickled onions
2 godz. 15 min
Arroz a la Mexicana (Mexican rice)
35 min
Teriyaki salmon bao
1 godz. 50 min
Black & white chocolate tartufo
13 godz. 55 min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 min
Pork belly with spring onions
1 godz. 10 min