Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 60 g red onion
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 pinch ground smoked paprika
- 400 g canned chopped tomatoes
- ¼ - ½ tsp sea salt, to taste
- 800 - 850 g potatoes (small), peeled and cut pieces (2-3 cm)
- 3 chorizo (approx. 500 g), thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 828 kJ / 197 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 567.8 mg
Alternatywne przepisy
Slow cooked Mexican beef
1h 30min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Chilli beef with lemon feta
30min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30min
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
1h 40min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 Min
Spanish green lentil and chorizo soup
12óra 45p
Chorizo and prawns a la Sidra
25 min
Adobo beef
1h 10min
Jerk chicken with pineapple slaw
5h