Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 620 g water, plus an extra 1 tablespoon
- 500 g green beans, trimmed and cut into small pieces (5 mm)
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 2 tsp curry powder
- ½ tsp ground turmeric
- 150 g apple cider vinegar
- 80 - 100 g white sugar
- 1 tsp salt
- 1 tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625.6 kJ / 149 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 379 mg
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35 min.
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Malva Pudding
55 min
Plum and cherry paste
5h 15min
Mealie bread
55 min
Bunny Chow with Durban Curry
3h
Malva pudding
50 min
South African yellow rice
20 min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
South African yellow rice using rice mode
20 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Pumpkin fritters
35 min